2. Kristal Horoz Basın Ödülleri sahiplerini buldu

25 Temmuz 2018
2. Kristal Horoz Basın Ödülleri sahiplerini buldu

Denizli Gazeteciler Cemiyeti ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyde düzenlenen 2. Kristal Horoz Basın Ödülleri sahiplerini buldu. 10 kategoride dereceye giren basın mensuplarına ödülleri verilirken, 4 özel ödül de sahiplerini buldu. DGC Başkası Osman Nuri Boyacı, yarışmayı uzun bir aranın ardından gerçekleştirmenin sevincini yaşadıklarını söylerken, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, basının demokrasi için büyük önem arz ettiğine dikkat çekti.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde gerçekleştirilen Kristal Horoz Basın Ödülleri töreninin ikincisi 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı’nda düzenlendi. Anemon Hotel’de gerçekleştirilen ödül törenine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Celalettin Cantürk, Denizli İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları, oda başkanları, Denizli Platformu temsilcileri, ilçe belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, davetliler ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, Denizli’nin medya yönünden oldukça hareketli, habercilik ve gazetecilik yönünden de yoğun rekabet yaşadığını söyledi. Boyacı, “5 Günlük gazete, 4 TV kanalı, 6 radyo istasyonu ve 60’dan fazla internet haber sitesi Denizli ve Türk halkının haber alma hakkını kullanması için faaliyet göstermektedir. Medya sektöründe kentimizde 500’e yakın kişi istihdam edilmektedir. Yarışmayı uzun bir aranın ardından düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Başkan Zolan’a teşekkür

Denizli Gazeteciler Başkanı Osman Nuri Boyacı, gazetecilerin mesai mefhumu gözetmeksizin 7/24 esasıyla çalıştıklarına dikkat çekerek sözlerini şöyle sürdürdü; “Denizli Gazeteciler Cemiyeti olarak, arkadaşlarımızı onore etmek, başarılı çalışmalarını düzenlemek ve hak ettikleri alkışları duymak için Denizli Büyükşehir Belediyesi ile birlikte 2. Kristal Horoz Basın Ödülleri yarışmasını düzenledik. Yarışmaya katılan tüm basın mensubu arkadaşlarıma teşekkür ediyor, ödül alan arkadaşlarımı da kutluyorum. Bu yarışmanın düzenlenmesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Osman Zolan’dan her zaman her konuda olduğu gibi büyük destek aldık. Kendisine teşekkürlerimizi ve basına bugüne kadar verdiği destek ve bundan sonra vereceği destekler için şimdiden çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.  Boyacı, vefat eden basın mensuplarını da unutmayarak rahmet diledi.

“Denizli Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye’ye örnek olmuştur”

Ege Gazeteciler Federasyonu Başkanı Mehmet Abdioğulları ise, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin kuruluşundan bu yana sayısız hizmetlere imza atarak örnek olduğunu söyledi. Abdioğulları, “Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin TOKİ ile birlikte yapmış olduğu kooperatif Türkiye genelinde konuşulmuştur. TOKİ’ye örnek teşkil etmiştir. 81 ilde bütün gazeteciler, TOKİ sayesinde, Denizli’nin yapmış olduğu birlikteliği kendilerine örnek almışlardır. Denizli’nin markalaşması yolunda gazetecileri unutmayın” diye konuştu

“Basın çok önemli”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise konuşmasında, basınla iç içe olmalarının temelinin haberlerinin çıkması ya da farklı beklentiler olmadığına dikkat çekti. Başkan Osman Zolan, “Basın çok önemli, demokrasi olsun istiyorsak, herkes her şeyden haberdar olsun istiyorsak ve çalışan gazeteci kardeşlerimizin kendi ayakları üzerinde durabilmesi, özgür olmaları adına kurumsal olarak her zaman destek vermeye, onların yanında olmaya gayret gösterdik” diye konuştu.

“15 Temmuz gecesinde gazeteci kardeşlerimiz o tankların karşısındaydı”

Başkan Osman Zolan gazeteciliğin çok zor bir meslek olmasının yanı sıra önemli görevleri de içinde barındırdığına dikkat çekti. Başkan Zolan, “15 Temmuz gecesinde gazeteci kardeşlerimiz tankların karşısına, çatışmaların içine girdi, ilk sokağa çıkan onlar oldu. Haberler ve vatandaşımıza bilgi aktarmak uğruna oradaydılar. Çok zor bir meslek ama bir o kadar da keyifli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. Konuşmaların ardından dereceye giren basın mensuplarının ödülleri verildi. Toplu hatıra fotoğrafı ile sona eren geceye katılanlar unutulmaz bir gün yaşadı.

 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

 

2.Kristal Horoz Basın Ödülleri

HABER DALI:

1-Ramazan ÇETİN-Doğan Haber Ajansı- Anne terliği suç aleti sayıldı

Murat  DEMİRBİLEK- Denizli Post-47 yıllık vefa

2-Özkan TOKMAK- Deha 20 Gazetesi- Tarihten UFO çıktı

3-Sebahattin ZEYREK- Anadolu Ajansı-Denizli’nin 80’lik Hanımağası

SPOR HABERİ DALI:

1-Sebahattin ALP-Yeni Asır- Tribün yasağını vinçle deldi

2- Mehmet Ali İlnem-Anadolu Ajansı- Döküm ustasıydı, antrenör oldu

FOTOĞRAF:

1-Ömer BEYAZOĞLU-Denizli Doğru Haber-Üçlü mücadele

2-Ramazan ÇETİN- Doğan Haber Ajansı- Askere Şemsiye

3-Ayhan AKAR-Deha 20 Gazetesi- Karda fotoğraf çeken gazeteci

RÖPORTAJ-DİZİ YAZI:

1-Engin ÜNAL- denizlihaber.com-O gece

2-Hasan DURNA- Yeni Asır-Ana Yüreği

SAYFA DÜZENİ:

1-Koray ÇAĞDAŞ- Deha 20 Gazetesi-Gökyüzü bile ağladı

2-Ferhat SOLKOL-Denizli Gazetesi-Denizli 3 Gün Yandı

3-Kenan AKÖZ-Deha 20 Gazetesi-Alevlerin içinden gelen kahramanlar

KÖŞE YAZISI:

1-Sevim SAY- Pamukkale Haber-Vicdanımızı kaybettik

2-Emrah VAROL-Still Life-Aşk Mücadele Demektir

TV HABERİ:

1-Sebahattin ZEYREK-Anadolu Ajansı- Babadağ’ın çöpleri Beyaz’a emanet

2-Murat Armağan-DEHA TV- Tanker patlaması

TV GÖRÜNTÜ:

1-Mehmet Ali İLNEM- Anadolu Ajansı- Tezgahta 7 arkadaş

2-Hilmi Erdağı-Kanal 58 -Ya şehit ol ya gazi

3- Doğan Akşit-DRT TV- Stüdyoya Kedi girdi

TV SUNUCU:

1-Fatma YIĞIN- Pamukkale TV

2-Cansu KARACIK-DRT TV

TV PROGRAM:

1-Zeki AKAKÇA- DRT TV-Köşe Bucak Ege

2-Adem ERDAĞI- Kanal 58- SİYASETEN

3-Gamze ŞAFAK-DRT TV-Cüneyt Öncel Zamanı

KEMAL TARTILACI MESLEĞE SAYGI ÖDÜLÜ:

Ferruh ÖLMEZ- Denizli’de basın hayatına 30 yılın üzerinde hizmet veren emekli gazeteci Ferruh Ölmez’i  DGC Yönetim Kurulu bu ödüle değer bulmuştur.

SEDAT ACAR TEŞVİK ÖDÜLÜ:

PINAR ÇANKAYA- Genç gazetecileri teşvik amacıyla verilen bu ödüle Denizli Gazeteciler Cemiyeti, DRT TV’den Pınar Çankaya’yı değer bulmuştur.

ABDÜLGAFFAR NEMUTLU ÖZEL ÖDÜLÜ:

CEM SEYMEN- CNN TÜRK-PARA DEDEKTİFİ:  Denizli Gazeteciler Cemiyeti  Yönetim Kurulu, gençleri yeni ufuklar açmaya yönlendiren, Denizli’nin girişimci ruhunu ülke geneline taşımak için Anadolu insanına yeni ufuklar açmayı ilke edinen Cem Seymen’e  özel ödülün verilmesini kararlaştırmıştır.

 

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ÖZEL ÖDÜLÜ:

ZAFER KİRAZ- TRT Denizli Büyükşehir Belediyesi yönetimi TRT’ye uzun yıllar hizmet veren haber spikeri Zafer Kiraz’a özel ödül vermeyi uygun görmüştür.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN