20 Nisan 2024 Cumartesi

GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI

3 Mayıs 2020
GAZETECİLER CEMİYETİ’NDEN DÜNYA BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ AÇIKLAMASI

Denizli Gazeteciler Cemiyeti, 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle bir basın açıklaması yayımladı. Başkan Muhammet Karaçay imzası ile yayımlanan bildiride basın mensuplarının yaptıkları haberler için tehdit ve ceza almadığı bir gelecek inşa etmek için topyekün mücadele vurgusu yapıldı.


Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nden yapılan açıklamada “Türkiye, 2020 Dünya Basın Özgürlüğü Endeksinde 180 ülke arasında 154.sırada. Ülkemizde 86 gazeteci cezaevinde ve son 1 yılda 103 gazeteci gözaltına alındı. Bu vahim veriler, basın özgürlüğü için verilmesi gereken mücadelenin ivediyetini açıkça ortaya koyuyor” ifadelerine yer verildi.

Son bir yılda, 76 gazeteciye soruşturma açılıp, 28 gazetecinin cezaevine girdiğini vurgulayan Karaçay “Tutuklanan, hüküm giyen, gözaltına alınan, fiziksel ve psikolojik şiddete maruz kalan, fikir özgürlüğü kısıtlanan, kalemi susturulan, haberleri sansürlenen, otosansüre itilen gazeteciler, her koşulda işini hakkıyla yapmak için var gücü ile çalışıyor. Bizler basın emekçileri olarak, tüm baskı koşullarına rağmen umutluyuz. Kentimizi, ülkemizi, dünyamızı doğruya bilgiye ulaştırmaya devam edeceğiz. Özgür basın varsa, özgür toplum vardır şiarı ile topyekün bir mücadeleye ihtiyaç duyduğumuz şu günlerde, fikrimizden, kalemimizden, onurumuzdan ve okurumuzdan aldığımız güç ile mücadele edeceğiz” dedi.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN