DGC, Ege Gazeteciler Federasyonu’nun üyesi oldu

15 Mayıs 2017
DGC, Ege Gazeteciler Federasyonu’nun üyesi oldu

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu 2. Olağan Genel Kurulu Fethiye’de yapıldı. Genel Kurul’da, Genel Başkan Nuri Kolaylı oy birliği ile güven tazeledi. Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda ise Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin Ege Gazeteciler Federasyonu’na üyeliği oybirliğiyle kabul edildi, DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu’na yedek üye olarak girdi.

Türkiye genelinde 8 federasyon ve bu federasyonlara üye 93 Gazeteciler Cemiyeti ile basın meslek kuruluşunun üst çatı örgütü olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu’nun genel kuruluna 112 delege katıldı. Divan Başkanlığı’nı Gazeteciler Cemiyeti (Ankara) Başkanı Nazmi Bilgin’in yaptığı genel kurulda divan başkan yardımcılığına BİK Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Arslan, divan üyeliklerine de Isparta Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen ile Çorum Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şevket Erzen seçildi.
Kongrenin açılışında konuşan TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, medya sektöründe yaşanan sorunlara dikkat çekti. Gelişmiş demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olan medyanın, 15 Temmuz 2016 tarihinde yaşanan darbe girişiminde önemini açıkça ortaya koyduğuna dikkat çeken Kolaylı, “Tüm gücüyle darbe girişiminin karşısında duran Türk basını, darbenin engellenmesinde çok önemli rol oynadı. Bu nedenle basının günümüzde var olan sorunlarının çözülmesi, geniş kitlelerin doğru, tarafsız ve hızlı haber almasının önü açılmalıdır” dedi.
Kolaylı konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemiz, basın-medya alanında kapsamlı bir değişime, yenilenmeye ihtiyaç duymaktadır. Özgürlüklerden çalışma koşullarına, mesleki düzenleme zorunluluğundan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Basın İlan Kurumu’nda yeniden yapılanmaya kadar bir dizi yenilik, geniş katılımlı çalıştaylar dizisi ile belirlenmeli ve uygulanmaya konulmalıdır. Basın, uzun yıllar hep özgür olma mücadelesi vermiştir. Özellikle 12 Eylül döneminde büyük baskılar yaşanmıştır. Günümüzde de, Türk Ceza Kanunu ve Terörle Mücadele Kanunu’nun bazı maddeleri ifade özgürlüğünü kısıtlayan hükümler içermektedir. Gazeteciler yazdıkları yazılar, yorumlar ve haberler nedeniyle yargılanabilmektedir. Bu durumun sona erdirilmesi ve basın özgürlüğünün gerçek anlamda sağlanması gerekmektedir.”
Konuşmasında medya sektöründeki çalışma koşullarına, gazetecilerin yıpranma hakkına, mesleki düzenleme ihtiyacına, televizyon yayıncılığı ve sorunları ile internet yasasına da değinen TGK Genel Başkanı Nuri Kolaylı, “Konuşmamın sonunda demokratik, laik, çağdaş hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sektörümüze ilişkin düşüncelerine vurgu yapmak istiyorum. Şöyle diyor Gazi Mustafa Kemal Atatürk; basın, milletin müşterek sesidir. Başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir. Basın hürriyetinden doğan mahzurların giderilme vasıtası, yine basın hürriyetidir” diye konuştu.
Genel Başkan Kolaylı’nın konuşmasının ardından yönetim ve denetim kurulu raporları ile bilanço görüşüldü ve oy birliği ile kabul edildi. TGK Genel Kurulunda son olarak seçimlere geçildi. Tek liste ile gidilen seçimlerde Nuri Kolaylı güven tazeledi ve yeniden Genel Başkan seçildi. Kongreden önce yapılan Başkanlar Kurulu Toplantısı’nda ise Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nin TGK’ya bağlı federasyonlardan Ege Gazeteciler Federasyonu’na üye olması oybirliğiyle kabul edildi. Genel Kurul’da Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, Başkan Yardımcısı Muhammet Karaçay, Genel Sekreter İskender Doğan, Sayman Mesut Güler ve Yönetim Kurulu üyesi Cenk Öztürk temsil etti. DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu’ne yedek üye olarak seçildi.
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Nuri Kolaylı başkanlığında Adem Alemdar, Ahmet Yetişen, Alaettin Aslan, Cem Kaytan, Deniz Güçer, Erdoğan Erişen, Ergun Ata, Feridun Fazıl Özsoy, İsmet Akıncı, Mehmet Abdioğulları, Mehmet Aydın, Mehmet Çelik, Mehmet Ergun, Mevlüt Yeni, Murat Atay, Nazmi Pınar, Osman Hakan Kiracı, Sefa Özdemir’den oluştu. Ali Cihangir, Ali Er, Atila Durak, Ayhan Polat, Bekir Bayram, Mehmet Emin Turpçu, Osman Nuri Boyacı, Sinan Tunç yedek yönetim kurulu üyesi olurken, Denetim Kurulu asil üyeliğine Hürmüz Seda Köktener, Hüseyin Oğuz, Mustafa Erkan Yılmaz, yedek üyeliğine Ahmet Yenigün, Barış Yalçınkaya, İbrahim Güneş seçildi.
Adnan Taraşlı, Derya Sarılarlı, Haydar Karaduman, İ. Nazmi Bilgin, İhsan Tunçoğlu, Mustafa Arslan, Ramazan Demir, Şevket Erzen, Şevket Karahan, Turgut Özdemir, Zeki Dışkaya Onur Kurulu asil üyeleri, Ahmet Genç, Ali Filizkan, Hatice Türkan, Lokman Koyuncuoğlu, Zeki Alkan yedek üyeleri oldu. Yüksek İstişare Kurulu asil üyeliklerine Alpaslan Başaran, Aslan Deveboynu, Aydın Deniz, Aytekin Polatel, Emrullah Özbey, Ercan Atay, Erkan Sağlam, İhsan Uluözlü, Müjdat Çetin, Orhan Üngör, Osman Koca, Rıza Özel, Salih Kılınç, Selim Tiran, Sezai Köprülü, Yaşar Yıldız, yedek üyeliklerine ise Bostan Yılmaz, Bülent Ayhan, Fatih Sevinç, Mesut Bölük, Mustafa Bayrak, Onur Sağsöz, Şeref Yaşar, Turhan Koyuncu, Ümit Babacan seçildi. Basın Etik Kurulu asil üyeleri Arif Kurt, Cengiz Selci, Deniz Başlı, Ercüment Daşdelen, Gökhan Aytaç, Güngör Yavuzarslan, Metin Kaya, Selim Tiran, Tevfik Fikret Sönmez, Üstün Tuncer olurken Cengiz Demirel, Erhan Dabak, Levent Silistre ise yedek üye olarak belirlendi.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN