6 Mayıs 2024 Pazartesi

Karaçay’dan “İz Bırakanlar Sergisi”

5 Ocak 2018
Karaçay’dan “İz Bırakanlar Sergisi”

Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’nda gerçekleştirilen açılışa, AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, eski Milletvekili Beyhan Arslan, geçmiş dönem Belediye Başkanları Ali Marım, Ziya Tıkıroğlu, MHP Denizli İl Başkanı Cafer Birtürk, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, CHP Merkezefendi eski İlçe Başkanı Sedat Demirci, Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Nuri Boyacı, Gazeteci Muhammet Karaçay, DGC üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Turan Bahadır Sergi Salonu’ndaki açılış öncesinde DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin bir konuşma yaptı.

”Kent belleği anılardan, binalardan,eserlerden oluşur”

DGC Başkanı Osman Nuri Boyacı konuşmasında;”Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli Gazeteciler Cemiyeti ve DRT ile birlikte 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü etkinlikleri kapsamında bu sergiyi düzenledik. Biliyorsunuz kent belleği anılardan, binalardan,eserlerden oluşur. Kent belleğinin kalıcı olması anlamında fotoğraflarda önemli bir sanat eseridir. Ben fotoğrafları zamanda yolculuk olarak görüyorum. Uzun yıllar gazetecilik mesleğine gönül vermiş Muhammet Karaçay arkadaşıma Denizli’nin kültür hayatına, sanat hayatına, ekonomi hayatına önemli katkılarda bulunmuş kişilerin arşivlerini bu sergide topladı, hayırlı olsun” dedi.

”Tarihe İz Bırakıyorsunuz”

Osman Nuri Boyacı’nın ardından söz alan Osman Zolan ise; ”Gazeteciler Cemiyetimizle birlikte, DRT’de yapılmış olan program ve anılırın toplandığı bu sergi ile Muhammet Karaçay’ın çalışmalarını, geçmişi hatırlamak adına burada sergilenmek istendi. Kent belleği çok önemli, tabi fotoğraf anı ölümsüzleştiriyor bu yönden çok önemli. Bir çok değerimizi gelecek nesillere aktarmak için çok daha önemli. Gazetecilik mesleği gerçekten çok zor bu anlamda, tarihe iz bırakıyorsunuz, hiç birşey bırakıyorsak bile gökkubbe altında hoş bir seda bırakırız. Hayırlı olsun” dedi.

”Geçmişi yad etmek için güzel bir çalışma”

Son olarak söz alan Şahin Tin sergi için;”Bugün burada Denizlimizin İz Bırakanlar Sergisi’nde emeği geçen, bunu düşünen ve bize sunan Muhammet Karaçay’a ve Başkan Osman Zolan’a teşekkür ederim. Tabi geçmişte taşlar oyulurdu, duvarlara çizilirdi. Şimdi teknoloji gelişti ve fotoğrafla belleklerimiz gelecek nesillere aktarılıyor. Temennimiz şu ki ilimizi, ülkemizi bu tür kültürel güzel etkinlikler daha fazla bulunmak. Geçmişi yad etmek için güzel bir çalışma. Hayırlı olsun” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri ve misafirlerin katılımı ile ”İz Bırakanlar” sergisi açıldı. Sergi salonunda gezen misafirler tarihe tanıklık etti.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

 

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN