6 Mayıs 2024 Pazartesi

“SAĞLIK HABERLERİ ANLAŞILABİLİR OLMALI”

2 Mart 2021
“SAĞLIK HABERLERİ ANLAŞILABİLİR OLMALI”

Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) tarafından Enerya’nın katkılarıyla düzenlenen “Erol Özbal Basın Enstitüsü Dijital Dünya Haberciliği” eğitim programı devam ediyor.

Enerya’nın katkılarıyla DGC’nin düzenlediği “Erol Özbal Basın Enstitüsü Dijital Dünya Haberciliği” eğitim programı devam ediyor.

Online olarak gerçekleştirilen programın bu bölümüne Denizli İl Sağlık Müdürü Berna Öztürk katıldı. Öztürk, katılımcılara sağlık haberciliği konusunda bilgi verdi.
Vatandaşın sağlık konusunda bilgilendirmede basının görevinin büyük olduğunu belirten Öztürk, “Yeni çıkan ilaçlarla ilgili haberlerde çok dikkatli olmak lazım. Bu ilaçlarla ilgili bilgilendirme yapılmadan önce mutlaka uzmanından bilgi alınması gerekir. Sağlık haberlerinin anlaşılabilir olması da çok önemli” dedi.
Geçtiğimiz yıl Çin’de başlayan ve tüm Dünya’yı etkisi altına alan Covid-19 salgınına değinen Öztürk, “Covid-19 sürecinde maske mesafe temizlik konusunda vatandaşı bilgilendirmede basınımız çok önemli görevler üstlendi. Bu süreçte verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Bu arada Denizli’de 13 bin sağlık çalışanımıza özverili çalışmaları nedeniyle çok teşekkür ediyorum. Başarılı bir süreç geçirdik. Ancak henüz hiçbir şey bitmedi. Yine kurallara uyarak Covid-19 virüsünü yeneceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR Bu Yazıya Henüz Yorum Yapılmadı.. Belki İlk Yorumu Sen Yapmalısın..

SOSYAL MEDYA BİZİ TAKİP EDİN